Son Dakika! Tarih 15 Mart 2022 Rusya Ukrayna savaşında 20. gün! Bölgede nükleer çatışma uyarısı

Rusya Ukrayna savaşının ardından 20 gün geçti. Bölgeden sıcak çatışma ve bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya sivilleri hedef alıyor, binlerce kadın, çocuk hayatını kaybetti. Türklerin de bulunduğu kent için ise Zelenski açıklama yaptı. BM ise bölgede nükleer çatışma uyarısında bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın 20 gün boyunca Ukrayna’da, 2 kez girdiği Çeçenistan’dan daha fazla insan kaybettiğini belirtti. Zelenski, Rusya’nın halihazırda 80 savaş uçağı, yüzlerce tank ve binlerce teçhizat kaybettiğini duyurdu. Bölgeden sıcak haberler ise gelmeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna’da binlerce sivili hedef aldı. Dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞININ 20. GÜNÜNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

RİVNE’DE TELEVİZYON KULESİ VURULDU

 Rusya’ya Ukrayna’ya bağlı Rivne kentini bombardıman altına aldı. Televizyon kulesi vuruldu.

ZELENSKİ’DEN TÜRKLERİN DE BULUNDUĞU KENTE İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko, Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaşabileceğini duyurdu. Mariupol’de 110 Türk vatandaşı, Kanuni Sultan Süleyman Cami’nde mahsur kalmış durumda. Bu kişilerin kısa süre içinde şehirden tahliye edilmesi bekleniyor. Türkiye bu konu ile ilgili diplomatik temaslarını artırdı.

Mariupol’deki Kanuni Sultan Süleyman Camii
ZELENSKİ’DEN ÇEÇENİSTAN ÖRNEĞİ

 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın 19 gün boyunca Ukrayna’da, 2 kez girdiği Çeçenistan’dan daha fazla insan kaybettiğini belirtti. Zelenski, Rusya’nın halihazırda 80 savaş uçağı, yüzlerce tank ve binlerce teçhizat kaybettiğini duyurdu.

TAHLİYELER İÇİN YENİ OTOBÜS

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu.

NÜKLEER ÇATIŞMA UYARISI

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Merkezi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ukrayna yanıyor. Ülke dünyanın gözleri önünde yok ediliyor.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının siviller üzerindeki etkisinin ‘korkunç boyutlara’ ulaştığını söyleyen Guterres, “Sonuç ne olursa olsun, bu savaşın kazananı olmayacak, sadece kaybedenleri olacak.” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak URL