S&P Global/Griaznov: Petrol ve gaz fiyatları yılsonuna doğru artabilir

S&P Global Ratings Direktörü Alex Griaznov, petrol ve gaz fiyatlarının yıl sonuna doğru yukarı gidebileceğini söyledi.

 

Bloomberg HT’ye konuk olan S&P Global Ratings Direktörü Alex Griaznov, küresel doğalgaz ve petrol fiyatlarını Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar’a değerlendirdi.

Griaznov, petrol ve gaz fiyatlarının yıl sonuna doğru yukarı gidebileceğini ve Brent petrolün fiyatının ortalama 80 ila 90 dolara çıkabileceğini söyledi.

Piyasaların küresel resesyon ihtimalini fazla abarttığını belirten Griaznov, “Piyasalardaki en büyük zorluk, gelişmekte olan ülkelerden gelen talebi görebilecek miyiz bunları takip edeceğiz.” dedi.

Kömürde de petrole benzer bir tablo gördüklerini söyleyen Griaznov, bazı bölgelerde kömürle ilgili arzda sıkıntı olabileceğini ve bu durumun da kömür fiyatlarını yükseltebileceğini dile getirdi. Öte yandan Griaznov, bazı metaller için önümüzdeki dönemde yüzde 10-20 artış olabileceğini belirtti.

Griaznov, Türkiye’deki enerji sektörünü değerlendirdiği konuşmasında, Türkiye için en büyük zorluğun jeopolitik riskler olduğunu söyledi. Türkiye’nin Rusya ve Avrupa’daki ilişkileri dengede tuttuğunu belirten Griaznov, “Türkiye’nin gaz merkezi olma konusunda iyi bir aday olduğunu düşüyorum. Burada iyi fırsatlar var.” dedi.

Kaynak URL