Spotify, ABD'deki premium fiyatına zam yaptı

Spotify, ABD’deki müşterileri için abonelik fiyatlarını artırdığını duyurdu ve bir yıl içinde yapılan ikinci fiyat artışı oldu. Fiyat artışları, Spotify’ın yakın zamanda gelirinde yüzde 20’lik bir artış, premium abone sayısında yüzde 14’lük bir artış bildirdiği döneme geldi. Dijital müzik platformunun Türkiye fiyatlarında ise henüz bir değişiklik gözlemlenmedi.

HANDE BERKTAN

Dijital müzik platformu Spotify, ABD’deki müşterileri için abonelik fiyatlarını artırdığını duyurdu. Bireysel plan 10,99 dolardan 11,99 dolara, ikili plan 14,99 dolardan 16,99 dolara, aile planı ise 16,99 dolardan 19,99 dolara yükseldi. Türkiye fiyatlarında ise henüz bir değişiklik gözlemlenmedi.

Fiyat artışları, Spotify’ın yakın zamanda gelirinde yüzde 20’lik bir artış, premium abone sayısında yüzde 14’lük bir artış ve üç ayda bir rekor bir kar bildirdiği dönemde geldi. Şirketten yapılan açıklama “Ürün tekliflerimize ve özelliklerimize yatırım yapmaya ve yenilikler getirmeye devam edebilmek için Premium Bireysel’in fiyatını artırıyoruz” şeklinde oldu.

Şirket ayrıca yeni premium fiyatlandırmanın bugünden itibaren yeni aboneler için geçerli olduğunu, Temmuz faturalandırma tarihinden itibaren ise yalnızca mevcut aboneler için geçerli olacağını doğruladı.

Kaynak URL