Tahvil piyasası ABD enflasyonunu bekliyor

ABD istihdam verisiyle başlayan tahvil rallisinin kaderinin Çarşamba günü açıklanacak TÜFE verisiyle çizilmesi bekleniyor.  

ABD aylık tüketici enflasyonu bu yıl tahvil piyasalarına etkide bulunan faktörler arasında başı çekiyor. Çarşamba günü açıklanacak Nisan enflasyonu verisi de piyasa beklentilerinin çok altında gelen tarım dışı istihdam verisinin ardından yakalanan tahvil rallisinin kaderini belirleyebilir.

Bank of America stratejistlerine göre istihdam verisi sonrası yakalanan ralli ABD TÜFE verisini daha önemli hale getirdi.

Stratejistler “Veri, ralliyi uzatabilir ya da tahvilleri bir başka düşüşe mahkum edebilir” değerlendirmesini yaptı.

10 Nisan’da açıklanan son ABD TÜFE verisinde aylık TÜFE’de beklentilerin aşılması sonucu 10 yıllık tahvil getirisi 18 baz puan artmış, o gün 2002’den bu yana bir TÜFE verisinin yol açtığı en büyük günlük sıçrama görülmüştü.

Bu yıl 60 baz puanlık ABD tahvil getirisi yükselişinin yaklaşık yarısına TÜFE verileri yol açtı.

Nomura Securities International ABD Faiz Masası Strateji Müdürü Jonathan Cohn, “Şu anda bir veri açıklamasından bir başka veri açıklamasına sürüklendiğimiz bir gerçek. Rallinin kalıcı hale gelmesi için dezenflasyonun geldiğini görmemiz gerekiyor” yorumunu yaptı.

Kaynak URL