Tahvil piyasası yine Fed projeksiyonlarından ayrıştı

Tahvil piyasaları TÜFE verisinin de etkisiyle Fed’e göre daha fazla faiz indirim beklentisini fiyatlıyor.

Fed projeksiyonları artık bu yıl daha az faiz indirimi öngörse de tahvil piyasaları TÜFE verisinin de etkisiyle Fed’e göre daha fazla faiz indirim beklentisini fiyatlıyor.

Yatırımcılar bu yıl kasım ve aralık olmak üzere iki faiz indirimi öngörüyor. Hatta Fed kararı sonrası bir ara vadeli işlemlerde ilk faiz indiriminin eylül ayında yapılması ihtimali yüzde 50’den fazla olarak fiyatlanmıştı.

Politika faizine hassas ABD iki yıllık tahvil getirisi de çarşamba günü 17 baz puan gerilemeyle yüzde 4,67’ye kadar indi ve piyasadaki güçlü gevşeme inancını yansıttı. Yatırımcılar daha fazla faiz indirimi beklentilerini Powell’ın seçenekleri açık tutmasıyla gerekçelendiriyor. Citadel Securities Tahvil Masası Başkanı Michael de Pass “Powell açıkça opsiyonelliğini korumak istiyor.

Powell daha dengeli görünmek ve TÜFE verisi sonrası ateşi körüklemediğinden emin olmak istedi” yorumunu yaptı. Tokyo merkezli Asset Management One SGMK Müdürü Akira Takei ise Fed’in istihdam piyasasında hızlı bir bozulmayı göstermesi durumunda politika değişimini hızlandıracağı görüşünde. Takei’ye göre bu senaryo piyasada henüz fiyatlanmadı.

Kaynak URL