Taylor Swift İngiltere'yi uçuracak

Barclays tarafından hazırlanan “Swiftonomics” başlıklı rapora göre Tylor Swift turnesinin İngiltere ekonomisine katkısı 1,2 milyar dolar olacak.

ABD’de ekonomik olarak da rüzgar estiren şarkıcı Taylor Swift şimdi de İngiltere ekonomisini canlandırmaya hazırlanıyor.

Hayranların şarkıcıyı görmek için ortalama 848 sterlin harcayacağını öngören Barclays’e göre Taylor Swift’in turnesi, İngiltere ekonomisine 997 milyon sterlin yani 1,2 milyar dolar katkı sağlayacak.

Barclays, bilet sahiplerinin İngiltere’de bir gece konaklama için ortalama maliyetin (67 sterlin) 12 katından fazlasını ödeyeceklerini ve İngiltere’de yapılan bir düğüne katılmak için harcanan paranın (398 sterlin) iki katından fazlasını harcayacaklarını tahmin ediyor.

Barclays’in “Swiftonomics” raporunda turne biletine harcanan ortalama tutarın 206 sterlin olduğu belirtiliyor. Diğer harcama kalemlerine dair beklentilerinde yer aldığı raporda, konaklama için 121 sterlin, seyahat etmek için 111 sterlin ve konserde giyilecek kıyafetler için ise 56 sterlinlik bir harcama tutarı öngörülüyor.

Yaklaşık 1,2 milyon bilet sahibinin dört stadyumda 15 gece boyunca yapacağı toplam 848 sterlinlik harcama tutarı baz alınarak yapılan hesaplama doğrultusunda Barclays, turun getirisinin 997 milyon sterlin olacağını tahmin ediyor.

Barclays’in baş davranış bilimcisi Peter Brooks “Taylor Swift gibi kültürel ikonlar söz konusu olduğunda hayranlarının hem sanatçıyla hem de diğer fanlarla çok güçlü bir bağları oluyor. Bu durum harcama arzusunu daha da güçlü hale getiriyor” diyor.

“Swiftonomics” terimi, Kanadalı süperstarın ekonomiye olan etkisini tanımlamak için kullanılıyor. Swift’in hayranları dünya çapındaki konserlerine akın ediyor ve bunu yaparken büyük miktarlarda harcama yapıyorlar.

Son zamanlarda aralarında Swift, Beyoncé ve Bruce Springsteen’in de bulunduğu süperstarların turnelerinin ciddi anlamda ekonomiye etki ettiği gözlemleniyor.

Kaynak URL