Telekom şirketleri teknoloji devleriyle ortaklığa gidiyor

Günümüzün değişen global piyasa koşulları ve müşteri beklentileri, telekom şirketlerini, artan rekabet ortamında teknoloji şirketleriyle ortaklığa yöneltiyor. Bloomberg HT için sorularımı yanıtlayan KPMG TR. Telekomünikasyon Sektör Lideri Bükre Bektaş bazı telekomünikasyon şirketlerinin, maliyetli ağ ekipmanlarının dağıtım maliyetlerini paylaşmak ve erişimlerini genişletmek için rakipleriyle ortaklığa gittiğini açıkladı. Bektaş, 5G teknolojisinin yaygınlaştırılmasının maliyetinin halen çok yüksek olduğunu da belirtti.

HANDE BERKTAN

Günümüzün değişen piyasa koşulları, yeni nesil teknolojiler ve artan müşteri talepleri telekomünikasyon oyuncuları için zorlu ve rekabetin yüksek olduğu pazar oluşturuyor.

BloombergHT’ye özel sorularımı yanıtlayan KPMG Türkiye Telekomünikasyon Sektör Lideri, Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Bükre Bektaş, en önemli ve maliyetli teknoloji yatırımlarının ağ yükseltmeleri olmaya devam edeceğini ve 5G teknolojisinin yaygınlaştırılmasının maliyetinin halen yüksek olduğunu söyledi.

Global teknoloji devleri ve telekomünikasyon şirketleri arasındaki rekabet dinamiği de hızla değişiyor. Microsoft ve AT&T’nin 5G ve uç bilişim çalışmalarını birleştirmek için bir araya gelmelerinde olduğu gibi, bazı telekomünikasyon şirketleri bu değişimi ele almak için ağlarından ve hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak üzere global teknoloji devleriyle ortaklıklar kuruyor.

Diğer yanda KPMG yayımladığı “Telekomünikasyonun Geleceği” başlıklı raporunda müşterilerin beklentilerinin farkına varan birçok telekomünikasyon şirketinin deneyim kalitesine de odaklandığını, yeni nesil teknolojileri hizmet ve çözümlerine adapte edebilmek için sürekli yeni yatırımlar yapılması gerektiğine işaret ediyor.

“Telekom şirketleri veriyi kullanarak gelir modeli oluşturabilir”

KPMG TR. Telekomünikasyon Sektör Lideri Bektaş “Telekomünikasyon sektörü, oyuncularını yüksek yatırım maliyetlerine zorunlu bırakan ve yeni teknolojilerle bu yatırımların sürekli olarak tekrarlanmasını gerektiren zor bir sektör. Müşterilerin yüksek hız ve limitsiz veri taleplerinin sürekli artmasına rağmen, telekom şirketlerinin karlılık hedeflerine ulaşmak için hayata getirebilecekleri çeşitli stratejik hamleler mevcut.

Telekom şirketleri veriyi işleyerek rekabette avantaj sağlayabilir. Müşteri verilerinin akıllı kullanımı ve güçlü veri yönetimi yetenekleri, müşteri deneyimini iyileştirerek ve ticari araçları zor kopyalanabilir hale getirerek temel telekom işinde performansı büyük ölçüde artırabilir. Buna ek olarak, medya şirketlerine reklam ve veri hizmetleri sunarak gelir kaynakları yaratabilir.

Fiyat artışlarının dünya genelinde gündemde olduğu bir dönemde, telekom şirketleri, mevcut paketlere yeni hizmetler ekleyerek fiyat artışlarını meşrulaştırmayı hedefleyebilir. Ancak bu stratejinin etkili olabilmesi için belirli pazar dinamiklerine gereksinim var.” dedi.

Kaynak URL