TikTok, dijital reklam işinde üretken yapay zekaya yöneliyor

TikTok, reklam işini geliştirmek için üretken yapay zekaya yöneliyor. Şirket, markalar için yeni bir “TikTok Symphony” üretken yapay zeka paketini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Üretken yapay zeka, içerik üreticilerinin ve reklam şirketlerinin senaryo yazmasına, videolar üretmesine, kampanyalarını geliştirmelerine yardımcı olacak.

HANDE BERKTAN

Popüler sosyal medya uygulaması Tik Tok, reklam işini geliştirmek için üretken yapay zekaya yöneliyor. Şirket, markalar için yeni bir “TikTok Symphony” üretken yapay zeka paketini piyasaya sürdü.

Paket, “Symphony Creative Studio” adı verilen yeni bir AI video oluşturucu içeriyor. Şirket, aracın bir reklamverenin yalnızca birkaç girdisiyle TikTok’a hazır videolar oluşturabileceğini iddia ediyor. Stüdyo ayrıca markalara, ürün bilgilerine dayalı olarak reklam kampanyaları için kullanıma hazır videolar sunuyor.

Yeni “Symphony Assistant”, reklam şirketlerinin senaryoları oluşturmalarına ve kampanyalarını geliştirmelerine yardımcı olacak ve en iyi uygulamalara ilişkin öneriler sunmak üzere tasarlanmış bir yapay zeka asistanı.

Örneğin markalar, yeni ruj lansmanları için asistandan dikkat çekici birkaç satır yazmasını isteyebiliyor. Ayrıca asistandan kendilerine şu anda TikTok’ta neyin trend olduğunu göstermesini veya belirli bir sektördeki yeni bir ürünü tanıtmak için bazı fikirler üretmesini isteyebilirler.

Şirket, kullanıcıların yüzde 61’inin doğrudan TikTok üzerinden veya bir reklam gördükten sonra satın alma işlemi yaptığını açıkladı.

Kaynak URL