Trade Winds Forum 16 yıl sonra yeniden İstanbul’da

Amerikan ve Türk şirketleri yatırım ve ortaklık fırsatlarını değerlendirmek için Trade Winds’de buluşuyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, Amerikan hükümetinin en büyük yıllık ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds kapsamında 120’den fazla Amerikan şirketini Avrupa ve Avrasya’ya getirecek. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ticaret misyonu, Uluslararası Ticaretten Sorumlu ABD Ticaret Müsteşarı Marisa Lago’nun liderliğinde İstanbul’da gerçekleşecek. İstanbul’da gerçekleşecek ana programın ardından İtalya, Romanya, Danimarka, Polonya ve Kazakistan’da da yan etkinlikler düzenlenecek.

Bu yılki Trade Winds’in odağında 13-15 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek üç günlük iş forumu kapsamında, ticaretten sorumlu Amerikalı diplomatlar ve 30’dan fazla Avrupa ve Avrasya ülkesinden ticaret uzmanlarını bir araya geliyor. Toplantılarda Amerikan ve Türk şirketlerinin yatırım ve ortaklık fırsatlarının değerlendirmesine olanak sağlayacak oturumlar ve networking etkinliklerini içerecek.

Ticaret Müsteşarı Lago ve Küresel Pazarlardan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve ABD Dış Ticaret Hizmetleri Genel Direktörü Arun Venkataraman, iki ülkede de kamu yetkilileriyle bir araya gelerek ikili ticaret ve yatırım ilişkimizi güçlendirme, enerji, iklim ve ticaret menfaatlerimiz konularındaki kararlılığımızı teyit edecekler.

Etkinlik kapsamında, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD Başkonsolosu Julie Eadeh, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki ticari bağları arttırmaya yönelik bir dizi panel ve networking düzenleyecek. Forum hakkında konuşan ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, “Hem Türkiye hem Amerika Birleşik Devletleri’nde istihdam yaratan ve refahı arttıran ticaret faaliyetlerimiz, iyi ilişkilerimizin temelini oluşturmayı sürdürmektedir. Bu hafta yüzlerce Amerikan şirketinin Trade Winds’e katılacak olması Türkiye ile ekonomi ilişkilerimizin geleceği hakkındaki iyimserliğimizi onların da paylaştığının kanıtıdır” dedi.

2008 yılında ilki gerçekleştirilen Trade Winds forumu, o tarihten beri değeri 3,7 milyar doları aşan neredeyse 600 ayrı iş anlaşmasının yapılmasını doğrudan desteklemiştir. Bugüne dek binden fazla Amerikan şirketi ve sponsorunun katıldığı Trade Winds, Amerikan şirketlerinin tüm dünyada 4 bin 500’den fazla işletmeler arası toplantı yapmasına imkân sağladı.

Kaynak URL