Türk vatandaşları Ukrayna'dan nasıl tahliye edilecek? Dışişleri'nden açıklama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının Ukrayna’dan tahliyesi için son tüm hazırlıkların tamamlanmış olduğunu ve kara yoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova’nın vize, PCR ve aşı sertifikası istenmeyeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’dan tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, kara yoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova’nın vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyeceğini belirtti.

Ukrayna’daki vatandaşların durumunun da yakından takip edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Uluslararası toplantılarda da hem düşüncemizi söylüyoruz hem de buradaki çabalara Türkiye olarak katkı sağlıyoruz. Tabii her iki tarafta ilişkilerimiz de iyi olduğu için Türkiye’den beklentiler de çok. İki tarafla diyalog kurabilen nadir ülkelerden bir tanesiyiz ama biz de illa her şeyi biz çözeceğiz diye bir iddia içinde hiçbir zaman olmadık. Samimi gayret sarf ettik, bundan sonra da samimi gayretlerimizi devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Dışişleri'nden Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili açıklama

 

Kaynak URL