UBS'ten Avrupa hisseleri tavsiyesi: ABD'den daha cazip

UBS stratejistleri Avrupa’da parasal gevşemenin ABD’den daha önce başlayacağına yönelik beklentiler dolayısıyla Avrupa hisselerinin ABD hisselerinden daha cazip olduğunu ifade etti.

UBS stratejistleri, potansiyel faiz indirimlerinin etkisiyle ekonomik büyümenin toparlanmasının beklendiği Avrupa’nın hisse senetlerini ABD’deki hisse senetlerine kıyasla daha çok tercih ediyor.

UBS Başstratejist Bhanu Baweja’nın da aralarında bulunduğu ekip, bankanın Asyalı müşterilerinin “çok azının” Avrupa hisse senetlerinde aşırı ağırlıklı bir pozisyona sahip olduğunu söyledi.

Küresel olarak birçok varlık sınıfının değerlendirildiği notta, marj baskısı kazançları sınırlasa bile, daha güçlü ekonomik büyümenin hisse senedi değerlemelerini desteklemesi beklentisi dile getirildi.

Stratejistlerin değerlendirmelerine göre, Stoxx 600, yumuşak iniş senaryosunda yıl sonuna kadar 565 puana kadar yükselebilir. Bu da mevcut seviyelere göre yüzde 8’lik bir prim anlamına geliyor.

UBS stratejistlerinin değerlendirmelerine göre, ABD seçimleri etrafındaki siyasi belirsizlik de risk primlerini yeniden yükseltebilir ve Stoxx 600’e 510 puanda adil bir değerleme sağlayabilir.

Sutanya Chedda liderliğindeki stratejistler ayrı bir notta, hem Avrupa değer hem de büyüme hisselerinde fırsatlar gördüklerini belirtti.




  • KASHKARİ: FED’İN ACELE FAİZ İNDİRİMİ İÇİN NEDENİ YOK

Avrupa Haziran’da faiz indirimine hazırlanıyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Haziran ayında faiz indirimine hazırlanırken AMB Başekonomisti Philip Lane ABD’den önce indirimlere başlamanın sorun yaratabileceği endişelerinin yersiz olduğunu belirtti.

Financial Times’a konuşan Lane “Büyük sürprizleri bir kenarda bırakırsak mevcut durumda en üst düzeydeki faizleri indirmek için yeterli sebep var” açıklamasını yaptı. Euro Bölgesi’nde ABD’ye göre daha hızlı enflasyon düşüşünde enflasyonun öncesinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ortaya çıkan enerji şokuyla yükselmesinin payı olduğunu belirten Lane “Savaş ve enerji sorunuyla uğraşmak maliyetli oldu. Ancak ilk adım olarak faiz indirimlerine başlamak para politikasının doğru zamanlamayla enflasyonu indirebildiğinin bir göstergesi oldu. Bu bağlamda başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Bazı güvercin AMB üyeleri Haziran faiz indirimiyle de yetinmeyebilir. Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy pazartesi yaptığı açıklamada Temmuz faiz indirimi seçeneğinin de dışlanmaması gerektiğini söylemişti.

Kaynak URL