Ueda: İhtiyatlı şekilde ilerleyeceğiz

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda “enflasyon hedeflemesi çerçevesinde ihtiyatlı şekilde ilerleyeceğiz” dedi.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) enflasyon hedeflemesi çerçevelerini ihtiyatlı bir şekilde sürdüreceğini belirterek, yıllar süren aşırı gevşek para politikasından sonra bazı zorlukların Japonya için “benzersiz derecede zor” olduğuna dikkat çekti.

Tokyo’da BOJ’un ev sahipliği yaptığı merkez bankacılığı konferansının açılış konuşmasında Ueda, Japonya’nın “sıfırdan uzaklaşma ve enflasyon beklentilerini yükseltme konusunda ilerleme kaydettiğini” söyledi.

Ueda, sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde yüzde 2’lik enflasyona ulaşmak için BOJ’un enflasyon hedeflemesi çerçevelerine sahip diğer merkez bankaları gibi temkinli ilerleyeceğini söyledi.

BOJ başkanı, “Karşılaştığımız zorlukların birçoğu mevkidaşlarımızın karşılaştığı zorluklara benzer olsa da, bazıları bizim için benzersiz derecede zor” diye ekledi.

Ueda, son otuz yılda sıfıra yakın kısa vadeli faiz oranlarının uzun süre devam ettiği göz önüne alındığında, nötr faiz oranını doğru bir şekilde tahmin etmenin Japonya’da özellikle zor olduğunu belirterek ” önemli faiz oranları hareketlerinin olmaması, ekonominin faiz oranlarındaki değişikliklere tepkisinin değerlendirilmesinde önemli bir engel teşkil ediyor” dedi.

Kaynak URL