Vadeli piyasada dikkat çeken iki pozisyon

ABD’de vadeli piyasalarda alınan iki pozisyon piyasanın dikkatini Fed faiz indirimi fiyatlamalarına çevirdi.

Fed fonlama faizine yönelik vadeli piyasada alınan iki büyük pozisyon gözleri ABD Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantısına çevirdi.

Biri geçen hafta, biri de Salı günü açılan pozisyonlar, Temmuz ayındaki Fed toplantısında faiz indirim fiyatlamasının yükselmesi halinde yatırımcılarına getiri sağlayacak.

Temmuz ayında Fed’in faiz indirimi ihtimalinin 50-50’ye yükselmesi durumunda bu yatırımlardan biri 28 milyon dolar getiri sunacak.

Fed’in bazı bölgesel başkanlarından faiz indirimlerinin ne zaman başlayabileceğine yönelik değerlendirmeler de geldi. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee enflasyonun Mayıs’ta olduğu gibi düşmeye devam etmesi halinde politika yapıcıların faiz oranlarını düşürebileceklerini söylerken, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonun gidişatının daha fazla netlik kazanmasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise son enflasyon verisinin Eylül ayında bir faiz indirimi için umutları artırmasına rağmen, ABD para politikasının gevşeme hızının yavaş olmasını beklediğini söyledi.

Kaynak URL