Walmart 1,4 milyar dolarlık Flipkart hissesi aldı

ABD’li perakende devi Walmart, Amazon’la rekabette 1,4 milyar doları gözden çıkardı. Walmart, yatırım şirketi Tiger Global’in elinde olan Hintli e-ticaret şirketi Flipkart’ın yüzde 4’lük hissesi için 1,4 milyar dolar ödüyor. Walmart sözcüsü, “Flipkart’ın geleceğine olan güvenimizi koruyoruz ve Hindistan’daki fırsat konusunda bugün ilk yatırım yaptığımız dönemden bile daha olumluyuz” dedi.

HANDE BERKTAN

ABD’nin birçok eyaletinde şubesi bulunan perakende devi Walmart’tan 1,4 milyar dolarlık e-ticarette yatırım atağı.

Halihazırda Hintli e-ticaret şirketi Flipkart’ın çoğunluk hissesine sahip olan Walmart, Amerikan yatırım şirketi Tiger Global’ın elindeki yüzde 4’lük Flipkart hisselerini satın almak için 1,4 milyar dolar ödüyor. Bu satın alımla perakende devi Hintli e-ticaret girişimindeki ağırlığını daha da artırdı. Flipkart, Tiger Global’ın 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı tek Hintli girişim.

Walmart sözcüsü, “Flipkart’ın geleceğine olan güvenimizi koruyoruz ve Hindistan’daki fırsat konusunda bugün ilk yatırım yaptığımız zamankinden bile daha olumluyuz” dedi.

Flipkart’ın en eski yatırımcılarından biri olan ABD’li yatırım devi, Hintli girişimlere toplamda 6 milyar dolardan fazla para aktardı. Tiger Global’in Flipkart’a yaptığı yatırım, Hintli girişimci topluluğunu güçlendirdi ve Güney Asya ülkesinin ekosistemini dünya haritasına yerleştirdi. Walmart, geçen yıl itibarı ile firmada yüzde 72 hisseye sahipti.

Kaynak URL