Yapı Kredi çift dilimli sendikasyon sağladı

Yapı Kredi Bankası 1 yıl vadeli 442,5 milyon dolar ve 454,5 milyon euroluk iki dilimli sürdürülebilir sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Yapı Kredi Bankası iki dilimli sendikasyon kredisi sağladı.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nu (KAP) yapılan açıklamada bankanın 367 gün vadeli 442,5 milyon dolar ve 454,5 milyon euroluk iki dilimli sürdürülebilir sendikasyon kredisi sağladığı belirtildi.

Açıklamada, “Kredinin toplam maliyeti dolar dilimi için SOFR + yüzde 2,50 ve euro dilimi için Euribor + yüzde 2,25 olarak gerçekleşti” denildi.

Sendikasyona 25 ülkeden 46 finansal kurum katıldı. Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD; sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü First Abu Dhabi Bank, ING, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation; aracılığını ise Abu Dhabi Commercial Bank üstlendi.

Sendikasyonun sürdürülebilir finans çerçevesi kapsamında kullandırılacak ilk sendikasyon kredisi olma özelliği taşıdığını belirten Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, “Yılın hemen başında 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracımıza yurt dışı yatırımcılardan 2,4 milyar doların üzerinde talep geldi. Ayrıca Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dâhil edilebilir borçlanma aracı ihracımız 2 katından fazla talep aldı. Son olarak gerçekleştirdiğimiz bu 936 milyon dolarlık sürdürülebilir sendikasyon kredisi işlemiyle son bir yılda yurt dışından yaklaşık 7 milyar dolar seviyesinde kaynak sağlamış olduk. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz için farklı finansman kaynakları yaratarak ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak URL