"Yapı Kredi'nin hisse satışında görüşme değerleme farkına takıldı"

Bloomberg’in haberine göre, First Abu Dhabi Bank ile Koç Holding arasındaki Yapı Kredi hisseleriyle ilgili satın alma görüşmelerinin değerleme farkına takıldığı belirtildi.

First Abu Dhabi Bank PJSC’nin (FAB), Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin kontrol hissesini satın almak için Koç Holding ile yaptığı ön görüşmeler, Bloomberg’in konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, tarafların fiyat konusundaki görüş ayrılığına takıldı.

FAB’ın Yapı Kredi’nin değerlemesine karşı çıktığını söyleyen Bloomberg’e konuşan kaynaklar, bankanın çoğunluk hisselerin sahibi olan Koç Holding’in, FAB’ın şu anda teklif etmeye istekli olduğundan daha yüksek bir fiyat istediği bilgisini verdiler.

Kaynaklar bu anlaşmazlık nedeniyle, FAB’ın haftalar süren görüşmelerin ardından henüz resmi olarak “due diligence” sürecine başlamadığını, her iki tarafın da danışman tutmadığını ancak müzakereleri sürdürdüklerini ifade ettiler.

Haber ilk olarak Reuters tarafından duyurulmuştu. Reuters, FAB’ın Yapı Kredi’deki Koç’a ait %61,2’lik hisseyi yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmeler yürüttüğünü yazmıştı. Bu, 13 milyar doların üzerinde bir toplam piyasa değeri ve Borsa İstanbul’da işlem gören diğer bankalardan çok daha yüksek bir fiyat-defter değeri anlamına geliyor.




  • KOÇ HOLDİNG’TEN YAPI KREDİ’NİN SATIŞ İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bloomberg’in hesaplamasına göre defter değeri 5,6 milyar dolar

Görüşme haberlerinin ardından hisselerinin yüzde 10 artmasının ardından Yapı Kredi’nin değeri 10 milyar dolara tekabül etmişti. Bloomberg hesaplamalarına göre bankanın defter değeri 5,6 milyar dolar düzeyinde.

FAB’ın Yapı Kredi hisseleri için ne kadarlık bir ödeme yapmaya hazır olduğu ilk aşamada belirtilmezken, bankanın bir temsilcisi konu hakkında Bloomberg’e yorum yapmadı.

Bloomberg News, FAB’ın Yapı Kredi hisselerini satın almak istediğini ilk olarak Nisan ayında bildirmişti. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan söz konusu haberde, FAB’ın Yapı Kredi’den potansiyel hisse alımı için görüşmeler yaptığı ve görüşmelerin erken aşamada olduğu kaydedilmişti. Kaynaklar BAE’nin en büyük bankası FAB’ın Türkiye’de birden fazla bankanın sahipleriyle görüşme yaptığını da aktarmıştı.

Koç Holding haberin ardından KAP’a yaptığı açıklamada bağlı ortaklığı Yapı Kredi’de sahip olduğu payların satışı konusunda ön görüşmelerin devam ettiği açıklamasını yapmıştı.

Kaynak URL