Yende düşüş sürüyor

Japon yetkililerden gelen destek mesajlarına karşın, yen değer kaybetmeye devam ediyor ve opsiyon piyasalarındaki pozisyonlanma daha fazla düşüşün beklendiğine işaret ediyor.

Japonya’nın kur politikalarından sorumlu en üst düzey yöneticisi, Maliye Bakanı Yardımcısı Masato Kanda’nın para piyasalarına gerekmesi halinde günün 24 saati müdahale etmeye hazır olduklarını söylemesinin etkisi de sınırlı kaldı.

160 psikolojik seviyesine yakın seyretmeye devam eden dolar/yen yaklaşık 34 yılın en yüksek seviyesine de uzak değil. Bank of America’nın Shusuke Yamada liderliğindeki stratejistleri, dolar/yen kurunun eylüle kadar 163’e yükseleceğini, 165 seviyesinin Japon yetkilileri müdahale etmeye teşvik edecek bir seviye olduğunu öngördüler.

Brown Brothers Harriman Kıdemli Piyasalar Stratejisti Elias Haddad da Londra işlemlerindeki keskin hareketin “BOJ’un devreye girmesine neden olmak için çok sığ” göründüğünü söyledi ve yen için olası bir müdahale bölgesinin dolar başına 160 ila 165 civarında olduğunu tahmin etti. Sumitomo Mitsui DS Asset Management Co. ve Mizuho Bank Ltd’ye göre ise doların daha yüksek faiz getirili olması nedeniyle yende satışlar sürebilir ve dolar/yen 170 seviyesine çıkabilir.

Kaynak URL