Yerli turist 'yersiz' kaldı

Oteller, hızla yükselen enflasyonun gerisinde kalan fiyatlar nedeniyle erken rezervasyon sisteminden uzaklaşıyor. Az sayıdaki otele erken rezervasyon yaptırabilen yerli turist de ‘kapasite doldu, yerimiz yok’ yanıtı alabiliyor.

Yerli turistin, geçmişi 2000 yılların ikinci yarısına dayanan erken rezervasyon kampanyası ile tatil alışkanlıklarını değiştirmeye başlaması ve dört, beş yılda yabancı turist gibi erken rezervasyon nimetlerinden yararlanır hale gelmesi, bu sezon yüksek enflasyon ve öngörülemeyen fiyatlar nedeniyle sekteye uğruyor.

‘Erken rezervasyonda rekor kırılıyor’ diyen sektör temsilcilerine karşılık, ‘fiyatlar o kadar arttı ve enflasyonun o kadar çok gerisinde kaldı ki, oteller ayırdıkları odaları yerli turiste kapatırken, yerli turist de azalan taksit sayısı ve fiyatlar nedeniyle erken rezervasyona sıcak
bakmıyor’.

Turizm sezonu açılırken erken rezervasyonların, oldukça sınırlı sayıda bölge ve otelde başarıya ulaştığı görülüyor.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye’de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Kaynak URL