Yıldız Holding bu yıl 330 milyon dolarlık yatırım planlıyor

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker tüm şirketlerinde yeşil dönüşüm yatırımlarına hız verdiklerini söyledi. Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Fahrettin Ertik de bu yıl 330 milyon dolarlık yatırımın bütçelendiğini ifade etti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, 2050’ye kadar net sıfır karbon hedefine ulaşmak üzere küresel ölçekte çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, tüm şirketlerinde yeşil dönüşüm yatırımlarına hız verdiklerini söyledi.

Yıldız Holding’de yönetim yaklaşımlarının temelini, “İsrafsız Şirket” iş modelinin oluşturduğunu belirten Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü: Göreve geldiğim ilk günden beri sürdürülebilirlik önceliğim oldu. Yıldız Holding’de sürdürülebilirliği iş stratejilerimizin temeli olarak görüyoruz. 2050’ye kadar net sıfır karbon hedefine ulaşmak üzere küresel ölçekte çalışmalarımıza devam ederken tüm şirketlerimizde yeşil dönüşüm yatırımlarımıza hız verdik.

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Fahrettin Ertik de holdingin finansal sonuçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“2023 yılı konsolide ciromuz önceki yıla göre yüzde 15 artışla 13,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Toplam ihracatımız ise aralık 2023 itibarıyla önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 817 milyon dolar oldu.

Yıldız Holding, 2024 Nisan itibarıyla sendikasyon öncesi 6,5 milyar dolar olan Yıldız Holding sendikasyon borcunu 1,1 milyar dolara indirdi. Son 5 yılda (2019-2023) 1 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik. Bu sene için de Türkiye ve yurt dışı toplam 330 milyon dolar yatırım bütçeledik. “

Kaynak URL