2 Fed yetkilisinden faiz ve enflasyon değerlendirmesi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard farklı etkinliklerde yaptıkları konuşmalarda faiz ve enflasyon beklentilerini paylaştı

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ABD’de enflasyonun güçlü talep ve arz zincirindeki sıkıntıların etkisiyle ‘aşırı’ yüksek olduğunu ve ekonomik büyüme için risk teşkil ettiğini belirtti.

Evans bir etkinlikte yaptığı konuşmada yüksek enflasyon sorununun para politikası tarafından ele alınması gerektiğini vurguladı. Evans gelecek birkaç toplantıda bazı hamleler görülebileceğini, enflasyonda kötüleşme devam ederse faiz oranlarının daha hızlı artırılabileceğini ifade etti.

Evans enflasyonun bu yıl ve seneye düşeceğini ancak Fed’in yüzde 2’lik hedefinin biraz üzerinde, yüzde 2.5 civarında seyredeceğini öngördü.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise FOMC’nin faiz artışı ve bilanço küçültmeye başlaması gerektiğini kaydetti ve “enflasyon beklendiği gibi ılımlı hale gelmezse faiz artışlarında daha agresif olmalı” değerlendirmesini yaptı. Bullard Ukrayna- Rusya krizinin etkilerinin yakından izlenmesi gerektiğini ancak krizin ABD ekonomisini Avrupa kadar etkilemeyeceğini kaydetti. Bullard’ın bu sene FOMC’de oy hakkı bulunuyor.

Kaynak URL