"AB olarak yaptırımlarla ilgili Türk iş örgütleriyle görüşüyoruz"

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar hakkında yaptığı açıklamada, “Türk yetkililer ve iş örgütleri ile çalışarak Türkiye’de yaptırımların çiğnenmemesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar ve AB-Türkiye ticari ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg HT yayınına katılan Meyer-Landrut konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye çok değerli bir ticaret ortağı, bizim değer zincirlerimizin bir parçası. AB birkaç ay önce çıkan son yaptırım paketinde, yaptırımların çiğnenmesine sebep olan kişi, kurum ve şirketleri de listeye alınabilir. Bu aslında hukuki zemini oluşturuyor. Türk yetkililer ve iş örgütleri ile çalışarak Türkiye’de yaptırımların çiğnenmemesini sağlamak istiyoruz.”

“Schengen vizesinde yaşanan gecikmelerin siyasi bir arka planı yok”

Avrupa Birliği ülkelerine giriş vizesi olan Schengen vizesi alımında Türk vatandaşlarının yaşadığı sorunlar hakkında da yorum yapan Meyer-Landrut, Schengen vizesinde süreçleri hızlandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Vizelerin gecikmesinin siyasi arka planı olmadığının altını çizen Meyer-Landrut, Schengen vizesi sürecinin kısalmasının başvuruya ve niteliğine bağlı olduğunu dile getirdi.

Kaynak URL