Alarko-Makyol, Bükreş'te metro sözleşmesini imzaladı

Alarko Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada, yüzde 50 ortak olduğu girişimin bugün sözleşmeyi imzaladığı ve Bükreş Havalimanı Demiryolu Bağlantısı 6. Metro Kesimi’nin dizayn ve yapımını taahhüt ettiği belirtildi.

Alarko Holding daha önce ihalesini kazandığını duyurduğiu Bükreş Havalimanı bağlantı metrosu için son imzaların atıldığını duyurdu.

Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Bağlı Ortaklığımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.’nin %50 oranında ortağı olduğu Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi’nin Bükreş Metro Otoritesi (Metrorex SA) tarafından açılmış olan, “Bükreş Uluslararası Havalimanı Demiryolu Bağlantısı 6. Metro Kesimi Lot 1.1: 1 Mayıs-Otopeni arası inşaat işlerinin dizayn ve yapımı işi” ihalesine verdiği teklifin, işveren tarafından kazanan teklif olarak açıklandığı, gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasını müteakip sözleşme müzakerelerine davet edilmemizin beklendiği, 08.03.2022 tarihinde sözleşme imzalamak üzere davet edildiğimiz daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.

Ortak Girişim 08.03.2022 tarihinde imzalanan sözleşme ile söz konusu dizayn ve yapımı işini Bükreş Metro Otoritesi (Metrorex SA)’ya karşı taahhüt etmiştir” denildi.

Taahhüt edilen söz konusu işe ilişkin toplam sözleşme bedelinin (KDV hariç) 1.200.850.000 RON yaklaşık 242.595.960 euro olduğu bilgisi de verildi.

Kaynak URL