Alibaba’dan bulut servise 1 milyar dolarlık yatırım

Çinli teknoloji devi Alibaba, bulut servise 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Şirket, yatırımı, önümüzdeki üç mali yılda, iş ortaklarının teknoloji inovasyonuna ve Alibaba Cloud tarafında pazar genişlemesine ayırdığını açıkladı. Alibaba Cloud, şu anda dünyanın en büyük üçüncü genel bulut sağlayıcısı durumunda ve Salesforce, VMware, Fortinet, IBM ve Neo4j dahil dünya çapında yaklaşık 11 bin iş ortağına sahip

HANDE BERKTAN

Alibaba Cloud, denizaşırı ittifakı güçlendirmek için 1 milyar dolar yatırım yaptığını duyurdu. Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın bulut hizmeti, son yıllarda gelirlerinin büyük bir itici gücü oldu.

Şirket, denizaşırı erişimini ikiye katlamaya hazır ve “küresel ortak ekosistem yükseltmesi” için bulut servislerine 1 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını açıkladı. Şirket satış, teknik destek ve müşteri hizmetleri gibi sorumluluklar almak için sürekli olarak yerel ortakları işe alıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık girişimin “önümüzdeki üç mali yılda ortakların teknoloji inovasyonunu ve Alibaba Cloud ile pazar genişlemelerini desteklemeyi” amaçladığını söyledi.

Alibaba Cloud aynı zamanda Salesforce, VMware, Fortinet, IBM ve veri platformu Neo4j dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 11 bin iş ortağına sahip. Şirket, dünyanın en büyük üçüncü genel bulut sağlayıcısı konumunda.

Dünya çapında genişleyen bir ayak izine sahip bulut hizmeti, denizaşırı genişleyen birçok Çinli işletme için bulut çözümü haline geldi. Ancak Çin ile Batı arasında artan ulusal güvenlik gerilimleri, bazı müşterileri bulut platformundan uzaklaştırdı. ABD, düzenleyicilerini kazanmak için TikTok’un Alibaba Cloud’dan ayrıldığını ve tüm ABD verilerini Oracle sunucularına taşıdığını açıklamıştı.

Batılı teknoloji firmaları Çin’de de aynı ayrışma baskısı altında. Ülkenin veri yasası, kullanıcı verilerinin sınırlarını terk etmesini yasaklıyor, bu nedenle Apple ve Tesla gibi şirketler uzun süredir Çinli kullanıcı verilerini yerel bulut merkezlerinde depoluyor.

Kaynak URL