Altında teknik geri çekilme

Altın sınırlı bir gerileme yaşamasına rağmen 13 ayın zirvesine yakın seviyeden işlem görmeye devam ediyor. Uzmanlar emtianın yükselişini sürdürmesini bekliyor.

Ukrayna savaşının kötüleşeceğine dair endişeler ve yaptırımların potansiyel etkileri güvenli varlıklara olan talebi artırırken altın sınırlı düşüş yaşamasına rağmen 13 ayın zirve seviyelerindeki seyrini devam ettirdi.

Gün içinde 1.945 doları gören spot altın 1.930’lu seviyelere geriledi.

Rusya’ya uygulanacak yaptırımların enflasyonu daha da artıracağı endişeleri güvenli liman olarak görülen emtianın Şubat ayı boyunca yükselişini sürdürmesine ve aylık bazda Mayıs’tan beri en büyük yükselişini kaydetmesine neden olmuştu.

Daily FC Stratejisti Margaret Yang yeni işlem gününde yaşanan ufak düşüşün büyük ihtimalle teknik bir geri çekilme olduğunu söyledi.

Emtia rallisi

ABD ve müttefiklerinin Rus güçlerinin Ukrayna direnişini kırmak için daha fazla güç kullanacağı beklentisi buğday, metaller ve enerji fiyatlarındaki artış baskısının artmasına neden oluyor. Bloomberg Emtia Endeksi 2009’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

“Yaşanan son jeopolitik gelişmeler ışığında altına bu seviyelerden destek gelmesini bekliyorum” diyen Asia Pacific Küresel Piyasalar Stratejisti David Chao, savaş sürdüğü müddetçe ki bir süre daha devam edebilir altının yukarı yönlü hareketini korumasını beklediğini söyledi.

Kaynak URL