Amazon, Hintli Prione’yi satın alıyor 

Amazon, Hindistan Amazon’daki en büyük satıcılardan, Cloudtail’in ana şirketi Prione’yi satın alıyor. Hindistan Rekabet Komisyonu 2020’de e-ticaret platformlarında belirli satıcıların, rekabeti engellediklerini tespit edip, soruşturma başlatmıştı. Prione’deki hissesi yüzde 24’e indirilen Amazon, satın alımın onaylanmasıyla, artık Hindistan’daki en büyük satıcısı Cloudtail’in yüzde 100’üne sahip olarak, işletmeye devam hakkına yeniden kavuştu.

HANDE BERKTAN

Hint antitröst gözlemcisi, Amazon’un, e-ticaret platformundaki en büyük satıcılardan birini işleten Prione’in tüm hisselerini satın alma teklifini onayladı. Cloudtail, Hindistan’daki Amazon’daki en büyük satıcılardan biri ve Prione’nin alt şirketi.

Bu satın alım onayıyla Amerikan devine, Hindistan’ın en büyük satıcılarından Cloudtail’i işletmeye devam etme yolunu açtı.

Amazon, daha önce Prione’da yüzde 49 hisseye sahipti. Ancak e-ticaret firmalarının kendi pazarlarında satış yapan işletmelerde doğrudan veya dolaylı mülkiyete sahip olmasını yasaklayan yerel bir yasaya uymak için Amazon bunu yüzde 24’e indirmek zorunda kalmıştı. Cloudtail artık tamamen Amazon’a aitse ve Hindistan’da faaliyet göstermesine izin veriliyorsa, yerel yasaları nasıl ihlal edip etmeyeceği ilerleyen günlerde tartışmaya açılacak.

Hatırlanacağı üzere Hindistan Rekabet Komisyonu 2020’de firmaların e-ticaret platformlarında belirli satıcıları teşvik edip etmediklerini ve rekabeti engelleyen iş uygulamalarını kullanıp kullanmadıklarını değerlendirmek için soruşturma başlatmıştı.

Kaynak URL