AMB yetkilisi Holzmann'dan faiz mesajı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann, sadece çekirdek enflasyondaki yavaşlamanın bankanın faiz artış kararını değiştireceğini belirtti.

Aynı zamanda Avusturya Merkez Bankası Başkanı olan Holzmann bugün Avusturya’da verdiği bir demeçte manşet enflasyonda zirvenin görülmüş olabileceğini söyledi. Bu gelişmeyi yakından takip etmeleri gerektiğini belirten Holzmann “Enflasyon beklentilerinin kontrolden çıktığı yönünde herhangi bir işaret yok. Ancak çekirdek enflasyon yükseldikçe manşet enflasyondaki yavaşlama bizi yolumuzdan döndürmeyecek” diye konuştu.

Dün de benzer biçimde AMB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel enflasyondaki sınırlı yavaşlamaya rağmen borçlanma maliyetlerinin daha da artması gerektiğini söylemişti.

Bölgede ılımlı seyrede hava koşullarının doğalgaz fiyatlarını düşürmesi Avrupalı hanehalkına bi miktar rahatlama sağladı. Goldman Sachs gelişmeyle Euro Bölgesi’nde bu yıl artık bir durgunluk beklemediğini açıkladı.

Holzmann ayrıca riskler ve yüksek belirsizlikler nedeniyle nihai faiz oranının neresi olacağını konuşmak için erken olduğunu belirtti.

Yine bugün konuşan Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau faiz artışlarının gelecek birkaç ay daha süreceği ve nihai faiz oranına yazın ulaşılabileceği mesajını verdi.




  • GOLDMAN EURO BÖLGESİ’NDE ARTIK RESESYON BEKLEMİYOR

Kaynak URL