Bakan Kurum: Yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. “7 gün 24 saat çalışarak söz verdiğimiz konutları inşa edeceğiz” diye konuşan Bakan Kurum, “10 ilimizde eş zamanlı cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz. İlgili tüm bakanlıklarımızla birlikte yürütüyoruz. Şehri en doğru en sağlam yere nasıl kurabiliriz istişare etmek, gerekli zemin etüdlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz. 11 ilimizde eş zamanlı sürecimizi yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

10 ilimizde eş zamanlı cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz. İlgili tüm bakanlıklarımızla birlikte yürütüyoruz. Şehri en doğru en sağlam yere nasıl kurabiliriz istişare etmek, gerekli zemin etüdlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz. 11 ilimizde eş zamanlı sürecimizi yürütüyoruz.

Bir alanın depremsellik açısından uygun olup olmadığına mikro bölgeleme etüd raporuyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu felaketle birlikte hem mevcut mikro bölgeleme çalışmaları, yeni zemin etüdleri ile birlikte jeofizik uzmanlarımızla birlikte oluşan kırıkları da hesap ederek bu seçtiğimiz alanlarda ayrıntılı jeolojik etüd yaparak bütün alanlarda bu çalışmalar yürütülmektedir.” şeklinde konuştu.

Kurum, depremin ağır hasar gördüğü il, ilçe merkezlerinde ayrıntılı etüdler yapmak suretiyle gerekli kısıtlamaları, kat yüksekliklerini içerecek çalışmaları da yürüttüklerini ifade etti.

Kaynak URL