BBVA/Genç: Yüksek enflasyona rağmen büyüme trendinin sürmesini bekliyoruz

BBVA CEO’su Onur Genç, BBVA’nın 2022 yılı birinci çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği yatırımcı sunumunda dünyada yükselen enflasyon koşulları dahilinde Türkiye ve Garanti Bankası hakkında açıklamalarda bulundu.

BBVA CEO’su Onur Genç, BBVA yatırımcı sunumunda Türkiye ve Garanti Bankası hakkında açıklamalarda bulundu.

Genç, Türkiye’de enflasyonun ulaştığı seviyeleri takip ettiklerini ve enflasyon muhasebesi hususunda yetkili organlarla temasta olduklarını söyledi. Savaşın da etkisi ile gıda ve enerji kaynaklı baskının arttığını dile getiren Genç, BBVA’nın yüksek enflasyon koşullarına karşın pozitif büyüme trendini sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

BBVA olarak operasyonlarını sürdürdükleri ülkelerden yüksek enflasyon koşullarına yönelik deneyimlerinin bulunduğunun altını çizen Genç, ikinci çeyreğin başından itibaren yüksek enflasyona dönük muhasebe uygulamalarına yöneldiklerini ve bir sonraki çeyrek değerlendirmesinde yalnızca enflasyonun seyri değil bazı önemli bilanço unsurları hakkında da rakamlarla konuşabileceklerini söyledi. Daha önceden tecrübe ettiğimiz iki ülkeye hali hazırda BBVA olarak hiperenflasyon muhasebesi uyguladık. Bu noktada gerek sermaye gerekse defter değeri üzerinde parasal olmayan varlıkların yeniden değerlemesinin olumlu etkisi oldu.

Kaynak URL