BES'te büyüme doludizgin

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hız  kesmeden büyüyor. Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi programında belirtilen verilere göre, altı ayda şirketlerin katılımcı sayısı 7 milyon kişiden 7,5 milyon kişiye çıkarken devlet katkısı da 22,3 milyar liradan 30,3 milyar liraya ulaştı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) büyüme doludizgin devam ediyor. Bloomberg HT’deki Sigorta Gündemi programında ele alınan EGM’nin 17 Ağustos 2022 verilerine göre katılımcıların fon tutarı büyüklüğü devlet katkısı dahil 311 milyar liraya geldi. Otomatik katılım sayısındaki ( OKS) devlet katkısıyla birlikte ulaşılan 23.8 milyar liralık fon eklendiğinde ise sistemin toplam büyüklüğü 335 milyar liraya yükseldi.

Katılımcı sayısında ise gönüllü BES’teki 7 milyon 541 bin 982 katılımcı ve OKS’deki 6 milyon 526 bin 957 kişi ile birlikte 14 milyon 68 binin üstüne gelindi.

Tarım poliçeleri 19 milyonu aştı

Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) kuruluşundan bu yana 19 milyon 416 bin 599 poliçe kesilirken 12,7 milyar lira devlet prim desteği sağlandı.

MAPFRE, yeni global stratejisi doğrultusunda gelirinin yüzde 20 ve daha fazlası kömür enerjisine dayalı olan şirketlere yatırım yapmayacak. MAPFRE Sigorta da Türkiye’de enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlere temiz enerjiye geçiş sürecinde yardımcı olmak amacıyla bu taahhüdü yeni anlaşmalarında ve mevcut sözleşmelerinin yenileme aşamasında istisna olarak belirtmeye başladı.

Birleşmeler 10 yılın en yükseğinde

Küresel sigorta endüstrisindeki birleşme ve satın almalar, 2022’nin ilk yarısında 10 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştı. İlk yarıda dünya genelinde 242 anlaşma tamamlandı. 2021’in ikinci yarısında 197 anlaşma olmuştu.

Programda aktarılan haberlere göre, yakın tarihli bir S&P Global Market Technology raporuna göre, insurtech girişimlerinin “her ne pahasına olursa olsun büyüme” yönündeki bakış açısından, kârlılığı öne alan bir bakış açısına doğru odaklandığını gösterdi.

Kaynak URL