BOJ adayından kritik açıklamalar

Japonya Merkez Bankası başkanlığına aday gösterilen Ueda, bankanın gevşek para politikasının sürdürülmesinin uygun olduğu görüşünde.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) başkan adayı Kazuo Ueda, mevcut durumda destekleyici politikaların devamını desteklediğini ancak fiyatların görünümü iyileşirse merkez bankasının para politikasını gözden geçirmesi gerekeceğini söyledi.

Başkanlığa atanma sürecinin bir parçası olarak Japon parlamentosuna hitap eden Ueda, yüzde 2 seviyesindeki enflasyon hedefine istikrarlı bir şekilde ulaşılması halinde BOJ’un devasa tahvil alımlarını sonlandıracağını ifade etti. Ueda, bunun zaman alacağını sözlerine ekledi.

Japon yeni, Ueda’nın açıklamalarının ardından değer kazandı ancak daha sonra bu kazançlarını geri verdi. Bu arada BOJ’un başkan adayı parlamentoda konuşmasını sürdürdüğü sırada açıklanan enflasyon verileri tüketici enflasyonunda bir miktar ivmelenmeye işaret etti.

Aralık ayında yüzde 4 seviyesinde açıklanan Ulusal Tüketici Fiyat Endeksi’nin yıllık değişimi, Ocak’ta yüzde 4,3’e yükseldi. Bu, 1981’den bu yana en yüksek seviyeye işaret etti.

Ueda, Şubat verilerinin ise muhtemelen açık bir yavaşlamaya işaret edeceğini söyledi.

Kaynak URL