Borusan/ Tiftik: 500-550 binlik bir motosiklet pazarı öngörüyoruz

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik motosiklet sektörüne dair değerlendirmesinde “Ocak ayında 40 bin 500 adet satış oldu. 2023 yılında 500-550 bin adetlik bir pazarı öngörebiliyoruz” dedi.

Bloomberg HT’de yayınlanan Otomotiv Zirvesi 2023’ün bu haftaki konuğu Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik oldu.

Motosiklet sektörüne dair değerlendirmesinde Tiftik “2022 yılı motosiklet sektörü için beklediğimiz çok üstünde, çok parlak bir yıl oldu. Toplam satışlar 415 bin adede geldi. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 62’lik büyüme anlamına geliyor. Hemen hemen her segmentin büyüdüğünü gördük. Elektrikli motosiklet ve scooter grubunun yüzde 180 gibi çok ciddi bir büyüme kaydetti” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde bireysel ulaşımın ön plana çıktığını ifade eden Tiftik “Öte yandan büyük şehirlerde trafik çok büyük bir sorun. Motosiklet daha kolay, daha pratik daha ekonomik bir ulaşım. Gene pandemi ile birlikte çok güçlenen büyük şehirlerdeki hızlı dağıtım sistemleri de motosiklet ihtiyacını çok artırdı” dedi.

Ocak ayında 40 bin 500 adet satış olduğunu belirten Tiftik “Data yok elimizde ama Şubat ayının da çok güçlü bir ay olduğunu görebiliyoruz. 2023 yılında biz 500-550 bin adetlik bir pazarı öngörebiliyoruz. Motosiklette kullanılan çip miktarı otomobile göre göreceli olarak düşük. Çip krizi ve tedarik zinciri problemleri sırasında otomobilde yaşadığımızın neredeyse 10’da birini yaşadık. Tabi bu zaman zaman model bazında değişebiliyor ” dedi.

Tiftik “Otomobil tarafında en önemli trend elektrifikasyon” dedi.

Otomotiv sektöründe gelecek dönem trendlerin konuşulduğu programda Tiftik “ Bu kadar yoğun büyük şehirler demek daha fazla trafik daha fazla çevre kirliliği demek. Artık elektrikli mobilite ön plana çıkıyor. Micro mobilite git gide daha fazla ön plana çıkacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL