Cadillac ilk elektrikli aracı Lyriq Crossover’ın üretimine başladı

General Motors’un (GM) lüks segment otomotiv markası Cadillac da elektrikli araç üretim kervanına katıldı. Cadillac, Mayıs ayında piyasaya süreceği ilk elektrikli aracı olan 60 bin dolarlık Lyriq Crossover’ın üretimine başladı. Önümüzdeki üç yıl içinde dünya çapında yeni elektrikli araç modellerini piyasaya sürmek için 35 milyar dolar harcayacağını açıklayan GM, bu yıl 25 bin adet Lyriq Crossover üretmeyi planlıyor.

HANDE BERKTAN

Amerikan otomotiv devi General Motors’un lüks otomobil markası, Cadillac, ilk elektrikli aracı Lyriq Crossover’ın üretimine başladı. Önceden bu yıl için 3.200 adet üretmeyi planlayan firma, pazardaki talebe bağlı üretim hedefini 25 bin adede çıkardı.

General Motors, Lyriq ve diğer elektrikli araçları üretmek için Kuzey Amerika’daki en büyük üretim kompleksi olan Spring Hill, Tennessee’yi hazırlamak için 2 milyar dolar harcadı. General Motors Grubundan yapılan açıklama, önümüzdeki 3 yıl boyunca elektrikli araçlara 35 milyar dolar harcanacağı yönünde.

General Motors’un bu yatırımı, portföyünü artırmak için 100 milyar dolar harcayan Tesla ve Volkswagen dâhil olmak üzere devlerle rekabet etme genel stratejisinin bir parçası. Yarı iletkenler ve piller için bir tedarik zinciri krizi, küresel olarak elektrikli araç üretimini engelledi. General Motors’un elektrikli araçlarındaki batarya, elektrikli modelleri destekleyen Ultium pil platformuna dayanacak. 19 farklı akü ve sürücü konfigürasyonu üretebilen modüler mimarisi, GM’nin akü-elektrik operasyonlarını ölçeklendirmesine ve maliyetleri düşürmesine yardımcı olacak.

Ultium pil seçenekleri 50 ile 200 kWh arasında değişebilir. Ultium pillerin bir diğer özelliği ise dijital programlama sistemi. Yeni bir kimya geliştirilip kullanılabilir hale geldikçe pil yönetim sistemi, modülleri dijital olarak güncelleyebiliyor. Bu sayede ultium pil ileri teknolojiye ayak uydurmaya devam edebiliyor. Ultium pille çalışan elektrikli araçlar DC hızlı şarj için tasarlandı. GM, bu modüler sistemle gerek pil maliyetini en aza indirmiş gerek ise pillerde daha az kobalt kullanmış olacak.

Kaynak URL