EBRD ve TSKB 'den Sapro'ya işletme kredisi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ıslak mendil üreticisi Sapro’ya 4 yıl vadeli 10 milyon euroluk işletme kredisi verdi.

Islak mendil üreticisi Sapro, yeni nesil sürdürülebilir viskon kumaşı Newipe®’ın işletme sermayesi için 10 milyon euroluk 4 yıl vadeli işletme kredisi aldı.

Marka, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ortak girişimiyle sağlanan fonu, yeni nesil sürdürülebilir kumaş Newipe®’ın üretimi için kullanacak.

Ürünlerini 65 ülkeye ihraç eden ve özel markalı ıslak mendil üretiminde Avrupa’nın en büyük dört üreticisi arasında yer alan Sapro, sağlanan fonla yeni nesil sürdürülebilir kumaşın daha geniş ölçekli üretiminin yanı sıra, işletme sermayesi ihtiyaçları da karşılanmış olacak.

Sapro İcra Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Coşkun Cellek, sürdürülebilirliğin Sapro’nun öncelikleri arasında yer aldığının altını çizerek, “Yeni nesil viskon kumaş üretiminde kullanılmak üzere sağladığımız işletme kredisi; sürdürülebilirlik, performans kriterleri, çevresel ve sosyal etkilerin yönetimi alanında sorumlu ve kapsayıcı yönetim anlayışımızın uluslararası piyasalarca da desteklendiğini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL