Ekonomi ve siyaset gündemi – 25 Mart 2022

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar…

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılacak.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara Hazırız-Büyük Örgüt Buluşması” toplantısına katılacak. (Antalya/14:00)

EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’ne katılacak. (İstanbul/18:00)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gemoloji Laboratuvarı ve Ayar Evi Açılış Töreni’ne katılacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, sanayicilerle istişare ve değerlendirme toplantısı yapacak. (Kahramanmaraş/09:15-18:30)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer yatırımların açılış törenine katılacak. (Tokat/15:30)

4- TCMB, Mart ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksini, imalat sanayi kapasite kullanım oranını duyuracak. (Ankara/10:00)

5- TÜİK, 2021 yılı canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları ve üretim değeri istatistiklerini, Mart ayı hizmet, perakende, ticaret ve inşaat güven endekslerini açıklayacak. (Ankara/10:00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB Liderler Zirvesi’nin ikinci gün oturumları yapılacak. (Brüksel)

2- Suriye Anayasa Komitesi’nin 7’nci turu BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen’in himayesinde sona erecek. Pedersen görüşmelere ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Cenevre)

3- Rusya-Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

Kaynak URL