Ekonomi ve siyaset gündemi – 4 Mart 2022

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da AK Parti Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılacak. (Ankara/18:00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK ile TEB arasında “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine ilişkin Protokol”ün güncellenmesi amacıyla düzenlenecek ek protokol imza törenine katılacak. (Ankara/11:00)

3- TBMM Genel Kurulunda, Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri devam edecek (TBMM/14:00)

EKONOMİ FİNANS

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümünün sektör seminerleri “Türkiye’nin Ulaştırma Politikaları” konulu açılış dersine katılacak. (Ankara/10:00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin, reel efektif döviz kurunu açıklayacak (Ankara/14:30)

3- TÜİK, 2021 yılı kadın istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10:00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Rusya-Ukrayna savaşını görüşmek üzere NATO karargahında olağanüstü toplantıda bir araya gelecek.

– Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

2- Rusya-Ukrayna savaşının görüşüleceği AB Dışişleri Bakanları Toplantısı, Ukrayna, ABD, İngiltere, Kanada dışişleri bakanı ve NATO Genel Sekreterinin katılımıyla düzenlenecek. (Brüksel)

3- Rusya-Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor. (Kiev/Moskova/Ankara)

Kaynak URL