Eski Fed Başkan Yardımcısı'ndan faiz yorumu

Eski Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Fed faizlerinin “uzun süre” boyunca yüzde 4,5-5 aralığında kalacağını öngörüyor.

Eski Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Fed’in faiz oranlarını yüzde 4,5 ila 5 aralığına yükseltmesini ve “uzun bir süre” orada tutmasını beklediğini söyledi.

Clarida, Çarşamba günü CNN’de yayınlanan bir röportajında, “Powell’ın liderliğinde Fed’in önümüzdeki yıl faiz oranlarını olması gerektiğini düşündüğüm 4,5 ila 5 aralığında bir yere çekeceğini düşünüyorum. Politika faizini uzun süre orada tutacaklardır” şeklinde konuştu.




  • FED TUTANAKLARINDA ‘ENFLASYONLA MÜCADELEDE MALİYET’ VURGUSU

Fed yetkilileri, geçen ay yayınladıkları medyan tahminlere göre 2022 yılı sonuna kadar faizleri yüzde 4,4’e ve 2023’te yüzde 4,6’ya yükseltmeyi bekliyorlar.

Çarşamba günü yayınlanan Eylül toplantısının tutanakları, birçok yetkilinin “bir süre” için kısıtlayıcı oranları koruma ihtiyacı gördüğünü gösterdi ve birçoğu, böyle bir duruşun “gerektiği kadar” tutulabileceğini söyledi.

Fed Üyesi Michelle Bowman da enflasyon düşene kadar büyük ölçekli faiz artışı seçeneğinin masada olacağını vurguladı.

Fed, Eylül ayı toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini 3. kez 75 baz puan artırarak yüzde 3-3,25 bandına çekmişti.

Kaynak URL