FC Barcelona, kulübe ait token ve NFT çıkarıyor

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden İspanyol FC Barcelona, kulübe ait token ve NFT koleksiyonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan FC Barcelona Başkanı Joan Laporta kulübe ait dijital ürünleri barındıran, sadece Barcelona’ya ait bir metaverse oluşturmayı planladıklarını ve bu yüzden kripto para borsalarının tekliflerini geri çevirdiklerini söyledi.

Hande Berktan

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden Katalan ekibi FC Barcelona, kulübe ait bir token ve NFT piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan FC Barcelona Başkanı Joan Laporta ‘’Kulübümüz yakın gelecekte bir dizi non-fungible token (NFT) piyasaya sürecek ve kripto para piyasamızı oluşturmak için çalışıyoruz. Barca kendi metaverse evrenini geliştiriyor ve kendi dijital para birimimizi de kurum içinde geliştirmeye odaklanmak istiyoruz.

‘’Dijital Paralar ve Dijital Varlıklar Kulüpler İçin Önemli Gelir Kaynağı Oldu’’

“Farklıyız çünkü spor endüstrisi aracılığıyla üretebileceklerimiz ile finansal olarak hayatta kalıyoruz. Arkamızda büyük şirketler veya hissedarlar yok. Bu da bizi yaratıcı, yenilikçi, cesur olmaya ve spor endüstrisini çevreleyen birçok alanda bir adım önde olmaya zorluyor. Dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarımızla paylaşabileceğimiz bir şey sunacağız. Spor endüstrisindeki kazançlardan gelir elde etmemiz gerekli. Daha fazla açıklama yapabilirim ama dikkatli olmam gerekiyor çünkü hala gizliliğini koruyan bir proje. Yeni medyayı kullanan modern bir kulübüz.

Oyuncular ne üzerinde çalıştığımızı biliyorlar. Sözleşmelerinde NFT dünyası ve metaverse ile ilgili maddeler var. Barca’nın ilk NFT serisini kulübün finansmanına yardımcı olacak bir projenin parçası olarak yakında piyasaya sürmeyi umuyoruz.’’ dedi.

Katalan ekibi, Forbes’un ‘’2021 Yılı Dünyanın En Değerli Kulüpleri’’ sıralamasında 4.76 milyar dolar değeriyle birinciliği almıştı.

Kaynak URL