Fed/Williams: Bankacılık stresi kredileri sıkılaştırabilir

New York Fed Başkanı John Williams, bankacılık sektörünün ABD tarihindeki en büyük ikinci banka iflasının ardından istikrara kavuşmasına karşın, son dönemdeki stresin hane halkları ve işletmelerin krediye erişimini zorlaştırabileceğini söyledi.

Williams, Çarşamba günü bir etkinlik için hazırlanan konuşmasında, “Bankacılık sistemi sağlam ve dirençli. Bununla birlikte, bu gelişmeler muhtemelen hane halkı ve işletmeler için kredi koşullarında bir miktar sıkılaşmaya yol açacak ve bu da harcamaları baskılayacaktır. Bu etkilerin büyüklüğünü ve süresini ölçmek için henüz çok erken ve kredi koşullarının gelişimini ve ekonomi üzerindeki potansiyel etkilerini yakından takip edeceğim” dedi.

Silicon Valley Bank’ın geçen ayki başarısızlığı ve bunun sonucunda ortaya çıkan piyasa kargaşası, Fed’i ve diğer düzenleyicileri, daha geniş bankacılık sektörüne likidite sağlayarak güveni artırmak için acil önlem almaya zorladı.

Williams, “Enflasyon hala çok yüksek ve biz fiyat istikrarını yeniden tesis etmek için para politikası araçlarımızı kullanacağız. Fed’in attığı adımların enflasyonu düşürmesi zaman alacak” diye konuşan Williams, enflasyonun yüzde 2 hedefine dönmesinin 2 yıl almasının büyük olasılık olduğunu ve enflasyonun bu yıl yüzde 3,25’e gerilemesini beklediğini ifade etti.

Kaynak URL