Gazprom Avrupalı bir büyük müşterisine "mücbir sebep" bildirdi

Reuters’in haberine göre Gazprom Avrupalı en az bir büyük müşterisine “mücbir sebep” bildirdi. Buna göre şirket elinde olmayan “olağanüstü” koşullardan dolayı gaz tedarikini sağlayamayacak.

Reuters, konuya ilişkin bir mektuba atıfta bulunarak Rus doğalgaz şirketi Gazprom’un 14 Haziran’dan başlamak üzere en az bir büyük Avrupalı müşterisine “mücbir sebep” bildiriminde bulunduğunu yazdı.

Reuters kaynaklarına göre Gazprom tarafından en az bir büyük müşterisine yollanan bir mektupta şirketin “olağanüstü” koşullar nedeniyle mücbir sebep öne sürülerek tedarik yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği bildirildi. Söz konusu mektubun Rusya’dan Almanya’ya sağlanan ana hat olan Kuzey Akım 1 boru hattıyla alakalı olduğu belirtildi.

Rusya’dan Almanya’ya gerçekleştirilen gaz akışı Temmuz ortasında başlayan bakım çalışmaları nedeniyle azaltılmış ve çalışmaların Perşembe günü bitmesi bekleniyordu.

Alınan kararın Rus fosil yakıt kullanımını 2027 yılına dek sonlandırmayı hedefleyen Avrupa ile Rusya arasındaki gerginliği derinleştireceği değerlendiriliyor.

Kaynak URL