İKO Başkanı Atayık: Altınbank ile yastık altı altınları ekonomiye kazandırmak istiyoruz

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık Bloomberg HT’ye bu yıl kurulmasını hedefledikleri Altınbank ile yastık altı altınları ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık bu yıl faaliyete geçmesi planlanan Altınbank’ın kurulmasının amacını anlattı.

Bloomberg HT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Atayık, uzun süredir çalışma yaptıkları Altınbank’ın sektörün lokomotifi olacağını söylerken, kurulmasındaki temel nedenin yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması olduğunu belirtti.

Atayık süreç hakkında “TMSF, BDDK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz olumlu karşılık aldı. Kuyumculuk sektörü çok büyük bir sektör, toplam hacmi 17 milyar dolar civarında geçen sene 7 milyar dolar civarında bir ihracatımız oldu ve katma değeri en yüksek ürün normalde 700-800 dolar kilo başı katma değer ihraç ürünlerimize karşılık ürünlerimizi 2500-3500 dolar kilo başı katkısı var” dedi.

Firmaların finansmana ulaşmakta çok zorlandıklarını ve bu yüzden iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafların olduğunun altını çizen Atayık, “Altına ulaşmak çok zor. Bu sebeplerle bu iş için yola koyulduk. Sadece İstanbul Kuyumcular Odası olarak düşünmemek lazım. Sektör kurumlarımızın sahip çıkmasını paydaş olmalarını hisse almalarını ve desteklemelerini istiyoruz. Bu yıl içinde faaliyete geçirmek istiyoruz. Kurulmasında en temel sebebinden biri ise yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasıdır” diye ekledi.

Kaynak URL