"IMEI sinyalinin 1 yıla indirilmesi klon sorununu ortadan kaldırır"

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı (MOBİSAD) Mustafa Kemal Turnacı Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan IMEI süresinin 7 yıldan 1 yıla indirme teklifine ilişkin Türkiye’deki telefon klonlama sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

CEMRE NUR KARACA

TBMM’ye sunulan kanun teklifine göre; artan klonlama işlemleri nedeniyle 1 yıl kullanılmayan cep telefonlarının IMEI numarası havuzdan silinecek. Bu süre daha önce 7 yıldı.

Bloomberg HT’ye konuyu değerlendiren MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Bu durumu sıkça gündeme getirmiştik. En son bakanlık nezdinde de taleplerimizi ilettik. IMEI sinyal süresinin 7 yıldan 1 yıla indirilmesi Türkiye’deki klonlama sorununu ortadan kaldıracak” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki cep telefonlarının yaklaşık yüzde 35’inin klon olduğuna dikkat çeken Turnacı, “Bu uygulamayla klonlama yapmak isteyenler, bu işleme başvuramayacak veya klonlasalar bile sürekli sinyal kesintisi yaşayacaklar. IMEI numarası klonlananlar da bu durumu erken farkedip şikayette bulunabilecek. Dolayısı ile sektörümüz için çok olumlu ve güzel bir gelişme” ifadelerini kullandı.




  • “TÜRKİYE’DE PİYASADAKİ TELEFONLARIN YÜZDE 35’İ KLON”

Kaynak URL