İngiltere Başbakanı Johnson BAE ve Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın bu hafta Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Johnson’ın ziyaretinde yetkililerle petrol üretiminde artış konusunu görüşeceği belirtiliyor

Konuya yakın kaynaklar Başbakan Johnson’ın OPEC’e petrol üretimini artırması için baskıların arttığı bir dönemde Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana enerji fiyatları sert biçimde yükselmiş, ham petrolün varil fiyatı 100 doları aşmıştı.

Johnson’ın BAE’nin fiili Lideri Muhammed Bin Zayid ve Abu Dabi’li enerji piyasası yetkilileriyle, Suudi Arabistan’da da Muhammed bin Salman ile görüşmelerde bulunacağı belirtiliyor.

2 ülke, ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerinin petrol üretimini artırma çağrılarına rağmen üretimi artırmadı. OPEC+ ülkeleri son toplantıda üretimi günlük 400 bin varil artırma sözünü yinelemişti. Traderlar bu oranın arz ve talep dengesini sağlamakta yetersiz olduğu görüşünde. Grubun bir sonraki toplantısı ise 31 Mart’ta gerçekleşecek.

Kaynak URL