İtalya ilk testlerde yeni Kovid varyantı bulgusuna rastlamadı

İtalya, Çin’den gelen ve Kovid testi pozitif çıkan yolculara ilişkin incelemesinde yeni bir Kovid-19 mutasyonuna rastlanmadığını açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, test edilen ilk örneklerin yarısında koronavirüsün Omikron varyantına rastlandığını açıkladı. Meloni, “İtalya’da durum kontrol altında ve endişe verici bir durum yok” dedi.

İtalya, Çin’den ülkeye gelen iki uçuşta yer alan Kovid pozitif yolcuların viral örneklerini dizileyerek yeni varyant ortaya çıkıp çıkmadığına ilişkin inceleme yapmıştı. Söz konusu uçuşlar ile gelen yolcuların yaklaşık yarısı pozitif çıkmış ancak çoğunluğu bir semptom göstermemişti.

Çin’in sıkı Kovid kısıtlamalarını kaldırmasının ardından vaka sayılarında artış yaşanması, diğer ülkelerde yeni varyantların ortaya çıkması hakkında endişe yaratmıştı.

Japonya ve Tayvan’ın ardından ABD ve İtalya da Çin’den gelen yolculara zorunlu Kovid testi uygulamasını başlatmıştı. İtalya, diğer Avrupa ülkelerinin de zorunlu test uygulamasını talep etmiş, fakat diğer ülkeler sadece durumu takip ettiklerini belirtmişti.

Ayrıca Almanya Sağlık Bakanlığı, Almanya’da hâlihazırda bulunan varyantların dışında, Çin’den yeni bir varyantın ortaya çıktığı hakkında herhangi bir kanıt bulunmadığını açıklarken, AB ülkelerinin sağlık bakanlığı yetkililerinin gerçekleştirdiği toplantının ardından yapılan açıklamada ise “Sınır ötesinden gelen ciddi sağlık tehditlerine verilecek ulusal cevapların koordine edilmesi büyük önem taşıyor.” dendi.

Kaynak URL