LME Rus metallerine yasak için hükümetlerle görüşüyor

Londra Metal Borsası (LME) Rus metallerinin depolarında tutulup tutulmamasına dair hükümetlerle görüşmeler yapıyor

LME CEO’su Matthew Chamberlain Rus metallerinin LME depolarında tutulup tutulmayacağı konusunda görüşmelerde bulunduklarını açıkladı. Chamberlain Bloomberg TV’ye verdiği mülakatta LME’nin Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını finansmanının bir parçası olmak istemediğini belirtti.

Rus metal üreticileri henüz yaptırımlarla karşı karşıya değil. Büyük maden şirketleri ve yatırımcılardan oluşan üyelerin de bulunduğu LME bakır komitesi Cuma günü Rusya’dan LME depolarına metal teslimatını durdurmak için tavsiye kararı aldı. Bu kararın devreye alınması piyasalarda daha fazla çalkantıya neden olabilir.

Chamberlain “depolarımızda bazı metaller yasaklanırsa bu karar sadece bizi değil, tüm piyasaları etkiler. Şimdilik Rus metallerine yönelik yaptırımlar yok” değerlendirmesini yaptı. Gelecekte bir yasak olabileceği ihtimaline değinen uzman, “piyasalardaki endişelere ilişkin olarak hükümetlerle görüşüyoruz. Ne olduğunu göreceğiz” dedi.

Rus metallerine yönelik yasak bakırdan, nikel ve alüminyuma kadar birçok metalde olumsuz etkilere neden olabilir.

Nikel piyasasında stokların azalması ve alıcıların arz sıkışıklığıyla karşı karşıya kalmasıyla LME nikel piyasasını takibe almıştı. Chamberlain bu konuyu da yakından takip ettiklerini bildirdi.

Kaynak URL