Petrolde istikrarlı seyir

Haftaya yatay bir başlangıç yapan petrol fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de istikrarlı bir seyir izledi.

Petrol, yatırımcıların Kovid kısıtlamalarını kaldırmasının ardından Çin’in ham petrol talebinin durumuna ilişkin yeni sinyaller beklemesiyle yatay seyretti.

ABD ham petrolü, Pazartesi gününden sonra varil başına 81 doların üzerinde sınırlı hareket gösterdi. Brent petrol de 88 dolar civarında seyretti.

Petrol, dünyanın en büyük ithalatçısı ülkesi olan Çin’deki hızlı dönüşün, hareketlilik ve endüstriyel aktivitenin artmasıyla birlikte günlük tüketimi 2023’te rekor seviyeye çıkarabileceği beklentileriyle son iki haftada yükseliş kaydetmişti.

Yatırımcılar ayrıca, Ukrayna’nın işgalinin ardından Avrupa Birliği ve ABD tarafından Rus arzına uygulanan daha sıkı kısıtlamaların etkisini de takip ediyor.

Australia & New Zealand Banking Group günlük notunda, “Çoğu emtia piyasasında pozitif temellere ilişkin işaretler, hissiyatın artmasına yardımcı oldu. Çin’in yeniden açılmasından gelen talep üzerine iyimserlik güçlü” dedi.

Petrol piyasası Amerikan Petrol Enstitüsü’nden gelecek verileri takip edecek. Geçtiğimiz iki hafta içinde ülke çapındaki ticari stoklar 27 milyon varilden fazla artarak Haziran 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Kaynak URL