Petrolde kredi krizi

Hukuk firması Haynes ve Boone LLP tarafından yapılan bir ankete göre, ABD’li petrol ve gaz yatırımcıları, düşük emtia fiyatları ve daha sıkı kredi koşulları nedeniyle önümüzdeki aylarda bankalardan borç almakta muhtemelen daha zorlanacak.

Mart ayında yapılan bir anketin sonuçlarına göre, ankete katılanların yaklaşık dörtte üçü, borç kapasitesinin baharda sabit kalacağını ya da en az yüzde 10 azalacağını tahmin ediyor. Ekim ayında yapılan bir önceki ankette, katılımcıların yaklaşık yarısı borçlanma tabanlarının yüzde 20’ye kadar artmasını bekliyordu.

Ankete katılan 96 katılımcı arasında üreticiler, petrol sahası hizmet şirketleri, finans firmaları ve profesyonel hizmet şirketleri yer alıyor.

Bankalar, şirketlerin petrol ve doğalgaz varlıklarının değerini her ilkbahar ve sonbaharda değerlendiriyor ve ardından kredi limitlerini artırmaya veya azaltmaya karar veriyor. Süreç, borçlanma tabanının yeniden belirlenmesi olarak biliniyor.

Haynes Boone’un Enerji İşlemleri Uygulama Grubu Başkanı Kraig Grahmann’a göre, son rakamlar, emtia fiyatlarındaki düşüşün yanı sıra son bankacılık kargaşasından kaynaklanan sektördeki “daha büyük karamsarlığın” bir göstergesi.

Kaynak URL