Powell: Rusya'nın Ukrayna'yı işgali görünümde belirsizlik yaratıyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ABD’nin ekonomik görünümüne belirsizlik yarattığını, merkez bankasının sıkı bir işgücü piyasasında yüksek enflasyonla mücadele etmek için bu ayın sonlarında faiz oranlarını artırmayı beklediğini açıkladı.

Powell, merkez bankasının sıkı bir işgücü piyasasında yüksek enflasyonla mücadele etmek için bu ayın sonlarında faiz oranlarını artırmayı beklediğini söyledi.

Powell değerlendirmesinde, “Enflasyonun yüzde 2’nin oldukça üzerinde olması ve güçlü bir işgücü piyasası ile bu ayın sonlarında yapacağımız toplantıda federal fon oranı hedef aralığını yükseltmenin uygun olacağını umuyoruz.” dedi.

ABD’de işverenlerin açık iş pozisyonlarını doldurmakta zorlandıklarını ve işçilerin istifa ettiğini söyleyen Powell, bu durumun son yıllarda ücretlerin en hızlı şekilde yükselmesine sebep olduğunu belirtti.

Powell, güçlü bir işgücü piyasasını desteklemek için yapabilecek en iyi şeyin ekonomik genişlemeyi teşvik etmek olduğunu ve bunun ancak fiyat istikrarı ortamında mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Kaynak URL