Rusya Merkez Bankası beklentiler dahilinde faizi sabit tuttu

Rusya Merkez Bankası politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 7,50 oranında sabit tuttu. Banka yaptığı açıklamada, gelecek toplantılarda faiz artırımını değerlendirebileceklerini belirtti.

Rusya Merkez Bankası, enflasyonun bu ay düşmeye başlamasıyla birlikte üst üste dördüncü toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 7,50 oranında sabit tuttu. Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete katılan tüm ekonomistlerin tahminleri faizin sabit tutulacağı yönündeydi.

Banka ayrıca, daha yüksek borçlanma maliyetlerinin yakında devreye girebileceğine dair önceki açıklamalarını da sürdürdü.

Karar metninde, enflasyona ilişkin risklerin artması durumunda bankanın bir sonraki toplantılarda faiz oranındaki artışı değerlendirebileceği kaydedildi.

UBS Group AG, Barclays Plc ve Morgan Stanley gibi bankalardaki ekonomistler, Rusya Merkez Bankası’nın önümüzdeki çeyrekte faiz oranlarını artıracağını öngörüyordu. Ancak diğer ekonomistler, faiz oranının yüzde 7,5’ta kalacağını ve hatta önümüzdeki aylarda düşeceği konusunda daha geniş bir fikir birliğinin oluşturduğunu açıkladı.

Rusya Merkez Bankası en son faiz oranlarını Ukrayna savaşının başlamasının hemen ardından yükseltmişti.

Kaynak URL