Sasa'da geri alım programı sonlandı, hissedar hisse sattı

Sasa Polyester, Ekim 2021’de kararlaştırdığı hisse geri alım programını sonlandırdı. Şirkette aynı zamanda hissedar Erdemoğlu Holding’in 2,5 milyon nominal tutarlı hisse satışı yaptığı açıklandı.

Sasa’da iki kritik gelişme yaşandı.

Şirket hisse geri alım programını sonlandırırken hissedardan hisse satışı kararı geldi.

Şirketten Pazartesi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre 21 Ekim 2021 tarihinde alınan ve 500 milyon TL’lik limit belirlenen geri alım programı sonlandırıldı.

Açıklamaya göre, söz konusu karar ve belirlenen 500 milyon TL’lik limit kapsamında toplam 95,3 milyon TL tutarında 1,7 milyon lotluk geri alım yapılırken ve söz konusu payların tamamı yurt dışında ihraç edilen paya dönüştürülebilir tahvillerin (PDT) paya dönüştürülmek suretiyle erken itfasında kullanıldı.

Şirketin yönetim kurulunun 12 Aralık 2022 tarihli toplantısında; önümüzdeki dönemde şirket kaynaklarının öncelikle devam eden elyaf yatırımı ile tekstil cipsi, şişe cipsi, pet cips yatırımında kullanılması amacı doğrultusunda, kredi ve sermaye piyasalarındaki gelişmeler de göz önünde bulundurularak, daha önce belirlenen geri alım limitinin kullanılmayan 404,7 milyon TL’lik kısmının iptal edilmesine oybirliği ile karar verildi.

Hissedardan hisse satışı

Şirketten yapılan ayrı bir açıklamada Erdemoğlu Holding’in hisse satışı yaptığı belirtildi. Buna göre Erdemoğlu Holding, 115 TL fiyatla 2,5 milyon TL nominal tutarlı hisse satışı gerçekleştirdi.

Böylelikle Erdemoğlu Holding’in şirket sermayesindeki payları 12 Aralık itibariyle yüzde 62,25 seviyesine geriledi.

Kaynak URL