Tesla, Alaska'da enerji depolama sistemi kurdu

Tesla, Alaska’da fosil yakıtlara daha az bağımlı olan yeni bir enerji depolama sistemi kurdu. Alaska’nın Kenai Yarımadası’nda kurulan Tesla Energy’nin yeni projesi Megapack’ler, bölgeye yılın dört ayı güç sağlayan, gaz türbinlerine, alternatif oluyor. Megapack’ler sürdürülebilir enerji kaynağı olması gerek ise eksi 30 derecede enerji şebekesinin kesintiye uğramadan çalışmasıyla öne çıkıyor.  

HANDE BERKTAN

Tesla Energy’nin enerji depolama ürünü, Megapack’lerinden 37’si Alaska’nın Kenai Yarımadası’nda konuşlandırıldı. Tesla Megapack, Tesla’nın temiz enerji yan kuruluşu Tesla Energy tarafından üretilen, pil depolama güç istasyonlarında kullanılan, büyük ölçekli yeniden şarj edilebilir lityum-iyon pil sabit enerji depolama ürünü. Bu proje, bölgeye uzun süredir güç sağlayan gaz türbinlerine alternatif oluyor.

Tesla Energy’nin en yeni ve en büyük enerji depolama ürünü olan Megapack’lerinden 37’sinin Kenai Yarımadası’nda devreye alındığı açıklandı. Proje, Tesla ile işbirliği içinde çalışan Alaska merkezli bir elektrik dağıtım kooperatifi olan Homer Electric tarafından açıklandı. Homer Electric, Megapack’lerin gelecekteki elektrik kesintilerini önlemesi bekleniyor.

Enerji depolama tesisleri, topluluğun uzun süredir kullandığı gaz türbinlerinin daha sürdürülebilir bir alternatifi olarak görülüyor. Homer Electric, eksi 30 derecelik donma sıcaklıklarında bile şebeke stabilitesini sağlayacak olan sistemin devreye alındığını duyurdu.

Kaynak URL